• Προτυπο Γυμνάσιο Πατρών

 • .

 • .

 • .

 • .

 • .

 • .

 • .

Copyright 2022 - Πρότυπο Γυμνάσιο Πατρών

όμιλοι 2021-2022

Αξιολόγηση Χρήστη: 4 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ανενεργά
 

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΟΜΙΛΟΥ 2021-2022                 

Πριν κάνετε την επιλογή σας διαβάστε τα παρακάτω:

1- Παρακαλούμε συμπληρώστε τα πεδία με τα στοιχεία σας με κεφαλαία.
2- Μπορείτε να δηλώσετε αν θέλετε έως και 3 επιλογές για όμιλο.
3- Προσοχή μπορείτε να λάβετε μέρος το πολύ σε 2 ομίλους.
4- Η σειρά προτίμησης που θα δηλώσετε θα μας βοηθήσει να σας εισάγουμε, στον όμιλο, που επιθυμείτε.

**Στην περίπτωση που δεν ικανοποιηθεί η πρώτη ή η δεύτερη επιλογή σας, θα ακολουθήσουμε την τρίτη.

5- Όταν ολοκληρώσετε πατήστε "ΥΠΟΒΟΛΗ"

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αίτησης - επιλογής  Δευτέρα 11-10-2021 και ώρα 23:59

Οι επιλογές σας είναι μεταξύ των ομίλων:

Οι όμιλοι παρουσιάζονται αλφαβητικά με βάση το επώνυμο των υπευθύνων:

 

1) ΕΥΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ ΝΙΚΗ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
ΟΜΙΛΟΣ: Ταξιδεύοντας στην Ευρώπη (Αγώνες επιχειρηματολογίας και εκπαιδευτικά συστήματα))
ΗΜΕΡΑ: Παρασκευή, ΤΑΞΗ: Β,Γ ΩΡΑ: 13.30-15.00

Σκοπός του ομίλου είναι οι μαθητές να έρθουν σε επαφή με τις βασικές αρχές λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.), με έμφαση στις ομοιότητες και στις διαφορές μεταξύ των εκπαιδευτικών συστημάτων στην Ευρώπη, αλλά και τις ευκαιρίες που προσφέρονται  στους νέους. Μετά από τη μελέτη κειμένων, την εμπλοκή σε διαδραστικά παιχνίδια και τη διενέργεια συναντήσεων με εκπροσώπους κάθε χώρας, επιδιώκεται οι μαθητές να επιλέξουν και να παρουσιάσουν μια χώρα και το εκπαιδευτικό της σύστημα. Ακόμη, θα εξασκηθούν στο να στηρίζουν τις απόψεις τους δομημένα, έτσι ώστε να είναι σε θέση να συμμετάσχουν σε αγώνες επιχειρηματολογίας.

 

2) ΚΑΡΜΙΡΗΣ ΣΠΗΛΙΟΣ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. - ΜΙΣΙΧΡΟΝΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
ΟΜΙΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ: "Μαθηματικές διαδρομές στον χρόνο και την επιστήμη".
ΗΜΕΡΑ: Τρίτη, ΤΑΞΗ: Α, ΏΡΑ: 13.30-15.00

Ο Όμιλος Αριστείας Μαθηματικών απευθύνεται σε μαθητές της Α΄ Γυμνασίου και βασικοί του στόχοι είναι να γνωρίσουν οι μαθητές σημαντικούς σταθμούς από την Ιστορία της Επιστήμης των Μαθηματικών, να αναγνωρίσουν και να αναπτύξουν τις ιδιαίτερες δεξιότητες τους στα Μαθηματικά, καθώς και να προετοιμαστούν κατάλληλα και να συμμετάσχουν σε εγκεκριμένους διαγωνισμούς Μαθηματικών.

 

3) ΚΑΡΟΥΜΠΑΛΗ ΕΥΓΕΝΕΙΑ, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
ΟΜΙΛΟΣ: "Κούλα μ’ ακούς; Ένα τραγούδι μια (νεότερη και σύγχρονη) ιστορία"
ΗΜΕΡΑ: Τρίτη, ΤΑΞΗ: Γ, ΩΡΑ: 13.30-15.00

Στα πλαίσια του ομίλου αυτού θα διερευνηθεί το γεγονός ότι κάποια (σημαντικά για την κοινωνία) γεγονότα αποτυπώνονται σε τραγούδια, με αποτέλεσμα τα γεγονότα αυτά μέσω των σχετικών τραγουδιών τους να κοινοποιούνται από γενιά σε γενιά. Θα πραγματοποιηθούν πέντε ραδιοφωνικές εκπομπές στα πλαίσια του European School Radio για το πώς θέματα νεότερης και σύγχρονης ιστορίας, που σχετίζονται με πολιτικό, αστυνομικό και δικαστικό ρεπορτάζ, παρουσιάζονται σε τραγούδια.

 

4) ΚΙΖΙΛΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
ΟΜΙΛΟΣ: Θεατρικό: Εργαστήρι Γραφής και Υποκριτικής
ΗΜΕΡΑ: Παρασκευή, ΤΑΞΗ: Α,Β,Γ, ΩΡΑ: 13.30-15.00

Ο Όμιλος απευθύνεται σε μαθητές/τριες που επιθυμούν να εκφραστούν ελεύθερα και δημιουργικά μέσω του θεατρικού παιχνιδιού, των αυτοσχεδιασμών, της συνεργασίας και της φαντασίας τους. Στόχος του ομίλου είναι οι μαθητές/τριες να ανακαλύψουν τις δυνατότητες που τους δίνει το σώμα τους  μέσα από την κίνηση, η φωνή τους και ο «δικός» τους λόγος μέσα από τη δημιουργική θεατρική γραφή ώστε να επινοήσουν το δικό τους «θέατρο». Ο Όμιλος θα συνεργαστεί με το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών και τον Όμιλο «Απόπειρες Δημιουργίας» του Προτύπου Λυκείου Πάτρας. Τέλος, θα γίνει απόπειρα για προετοιμασία θεατρικής παράστασης.

 Γι’ αυτό, ελάτε να:

 • Εκφραστούμε
 • Προβληματιστούμε
 • Συνεργαστούμε
 • Υποδυθούμε
 • Δημιουργήσουμε και Αν όλα πάνε καλά να
 • Χειροκροτηθούμε

 

5) ΛΙΤΙΝΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
ΟΜΙΛΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ ΣΤΗ ΦΥΣΙΚΗ: "Από το quark ως το Σύμπαν"
ΗΜΕΡΑ: Πέμπτη, ΤΑΞΗ: Β, ΩΡΑ: 13.30-15.00

Οι μαθητές θα γνωρίσουν με απλοποιημένο τρόπο, έννοιες και νόμους της Σύγχρονης Φυσικής (Κβαντική Φυσική – Θεωρίες Σχετικότητας) που περιγράφουν τη δομή της ύλης (από το άτομο του υδρογόνου μέχρι τα πολύπλοκα βιολογικά μακρομόρια), την δημιουργία και την εξέλιξη του Σύμπαντος, των γαλαξιών, των άστρων και των πλανητών καθώς και άλλα φαινόμενα της καθημερινότητας (π.χ. τηλεπικοινωνίες, δομή και λειτουργία των ολοκληρωμένων κυκλωμάτων των Η/Υ).

 

6) ΜΕΣΣΗΝΗΣ Π. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. - ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Ν. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΟΜΙΛΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ: Συστήματα αυτοματισμών
Μεικτό (εξ αποστάσεως 32% και διά ζώσης 68%)
ΗΜΕΡΑ: Τρίτη, ΤΑΞΗ Α, ΩΡΑ: 13.30-15.00

Σκοπός είναι  οι μαθητές/τριες να αναπτύξουν γνώσεις, δεξιότητες και στάσεις. Με αποτέλεσμα την ολόπλευρη ανάπτυξή τους μέσα από κομβικές δεξιότητες. Να δοθούν ερεθίσματα και να αναπτυχθεί προβληματισμός για την επιλογή της επαγγελματική τους ενασχόληση.

Στόχοι είναι η απόκτηση κατάλληλου υποβάθρου, ώστε να μπορεί ο μαθητής να αξιοποιήσει την γνώση αυτή μελλοντικά σε διάφορα πεδία εφαρμογής. Η κατανόηση, εμπέδωση  εκ μέρους του μαθητή, βασικών εννοιών και αρχών ανάλυσης, σχεδίασης, κατασκευής κυκλωμάτων αυτοματισμού και προγραμματισμού. Η δεξιότητα κατασκευής υλικού και διασύνδεσης υλικών μεταξύ τους. Η ανάπτυξη ιδεών και ο σχεδιασμός, υλοποίηση (κατασκευή, προγραμματισμός). 

Οι μαθητές/τριες που θα συμμετάσχουν στον παραπάνω όμιλο της πληροφορικής θα ανακαλύψουν, σχεδιάσουν και αναπτύξουν δικούς τους αυτοματισμούς με χρήση του μικροελεγκτή ARDUINO ή και χωρίς την χρήση μικροελεγκτή και τους οποίους θα ενσωματώσουν σε μικρές αυτοσχέδιες κατασκευή που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας. Θα αναπτύξουν εργασίες όπως: Έξυπνο σπίτι, αυτόματα ρολά, ελεγχόμενος φωτισμός, ασανσέρ, γκαράζ, βραχίονες, και άλλα..

 

7) ΜΠΑΡΤΖΕΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
ΟΜΙΛΟΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ: "Μαθαίνω να γυμνάζομαι, να προπονούμαι, να βελτιώνομαι"
ΗΜΕΡΑ: Παρασκευή, ΤΑΞΗ: Α, Β, Γ ΩΡΑ: 13.30-15.00

Στόχος του συγκεκριμένου ομίλου είναι οι μαθητές να μάθουν:

 Τις βασικές προπονητικές αρχές
 Τα βασικά βιολογικά και ανατομικά γνωρίσματα του ανθρώπου
 Το είδος των προσαρμογών που αναπτύσσει ο οργανισμός του ανθρώπου μετά από άσκηση
  
Επιπλέον τα παιδιά θα μελετήσουν περιπτώσεις προπονητικών προγραμμάτων αθλητών και ομάδων διάφορων σπορ και μέσα από κριτική σκέψη και συνεργασία μεταξύ τους 
θα δημιουργούν δικά τους προγράμματα  και προπονητικούς κύκλους σύμφωνα με τα ενδιαφέροντά τους.

 

8) ΜΩΡΑΪΤΗ ΜΑΡΙΑ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
ΟΜΙΛΟΣ ΑΓΓΛΙΚΩΝ: "Εφημερίδες και ΚΠΓ και όχι μόνο..."
ΗΜΕΡΑ: Δευτέρα ΤΑΞΗ: Α, Β, Γ ΩΡΑ: 14.15-15.45

Εστίαση σε υλικό εφημερίδων, προετοιμασία για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας… και όχι μόνο, έκδοση εφημερίδας, δημιουργική γραφή, τραγούδια και ταινίες, λογοτεχνία και …

 

9) ΠΕΤΡΟΛΕΚΑ ΝΑΤΑΣΣΑ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
ΟΜΙΛΟΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ: "Σύνδεση της σχολικής τάξης με την πιστοποίηση γλωσσομάθειας-Προετοιμασία για τις εξετάσεις ΚΠΓ"
ΗΜΕΡΑ: Παρασκευή ΤΑΞΗ: Α,Β,Γ ΩΡΑ: 13.30-15.00

Ο συγκεκριμένος όμιλος θέτει ως στόχους: α. την εξάσκηση των μαθητών σε γλωσσικές δραστηριότητες που συνάδουν με τους δείκτες επικοινωνιακής επάρκειας επιπέδου Α1-Α2 καθώς και β. την προετοιμασία τους για τη συμμετοχή τους στις εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας. Με τον τρόπο αυτό ο όμιλος επιχειρεί να  γεφυρώσει πρακτικά αλλά και δυναμικά τη διδασκαλία της ξένης γλώσσας στη σχολική τάξη με την πιστοποίηση.

 

f t g m