• Προτυπο Γυμνάσιο Πατρών

 • .

 • .

 • .

 • .

 • .

 • .

 • .

Copyright 2022 - Πρότυπο Γυμνάσιο Πατρών

2ο Βραβείο στον Μαθητικό διαγωνισμό ΜΔ-ΜΛΥΣ – Μαθηματικής Λογικής και Υπολογιστικής Σκέψης «Alan Turing» 2022

Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά

Μαθητικός διαγωνισμός ΜΔ-ΜΛΥΣ – Μαθηματικής Λογικής και Υπολογιστικής Σκέψης «Alan Turing» 2022

Σκοπός του διαγωνισμού ήταν η ανάδειξη της σημασίας των Μαθηματικών και της Πληροφορικής, και ιδιαίτερα της Μαθηματικής λογικής και Υπολογιστικής σκέψης ως θεμέλιο
ανάπτυξης κριτικής σκέψης και ορθολογικού συλλογισμού από τους/τις μαθητές/τριες.

Αυτός ο τρόπος σκέψης μπορεί να αποτελέσει τη βάση για την ανάπτυξη ικανοτήτων μιας ολοκληρωμένης προσωπικότητας που μπορεί να προσφέρει με υπευθυνότητα ως ενεργός πολίτης μέσα σε μία σύνθετη και διαρκώς μεταβαλλόμενη κοινωνία της τεχνολογίας και της επικοινωνίας.

 

Στον διαγωνισμό το σχολείο μας με την "ομάδα 8" πήρε το 2ο βραβείο.

με τους μαθητές της Β τάξης Γυμνασίου (αλφαβητικά):

 • Τέλλιος Γεώργιος 
 • Τζελέπης Αλέξανδρος-Γρηγόριος 
 • Πολυγένης  Αθανάσιος

και τους καθηγητές (αλφαβητικά):

 • Μισιχρόνη Αλεξάνδρα (Μαθηματικός) ΠΕ03
 • Μπακόπουλο Νικόλαο (Πληροφορικός) ΠΕ86

για περισσότερες πληροφορίες ακολουθείστε τον σύνδεσμο:

 1. για την σελίδα του ΠΕΚΕΣ Δυτικής Ελλάδας.......... εδώ
 2. ιστολόγιο διαγωνισμού......  εδώ

Στην σελίδα του ΠΕΚΕΣ μπορείτε να δείτε όλη την πορεία της "ομάδας 8" από τον προκριματικό, τον ημιτελικό και τον τελικό.

 

Ανακύκλωση Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά

Στο σχολείο  από 4-8 Απριλίου 2022 μπορείτε να παραδώσετε παλιό και άχρηστο ηλεκτρικό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό στον ειδικό κάδο που θα τοποθετήσει ο Δήμος Πατρέων.

Στον κάδο μπορείτε να ρίξετε μικρές συσκευές όπως υπολογιστές, καφετιέρες, σκούπες, κινητά τηλέφωνα , μικρές τηλεοράσεις κ.ά.

 

ΔΕΙΤΕ το video από εδώ:           https://www.youtube.com/watch?v=yS54FMM-8Oo

 

Ηλεκτρικός και Ηλεκτρονικός Εξοπλισμός (ΗΗΕ) θεωρείται ο εξοπλισμός, που έχει σχεδιασθεί για να λειτουργεί υπό ονομαστική τάση έως 1000 V εναλλασσόμενου ρεύματος ή έως 1500 V συνεχούς ρεύματος. Κατά συνέπεια, μπορείτε να ανακυκλώσετε οποιαδήποτε ηλεκτρική και ηλεκτρονική συσκευή σας που μπαίνει στην πρίζα ή λειτουργεί με μπαταρία.

 • Ανακύκλωση Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού (ΑΗΗΕ) είναι η διαδικασία μετατροπής των αποβλήτων αυτών σε προϊόντα ίδιας ή διαφορετικής χρήσης, αφού έχουν προηγηθεί συγκεκριμένα στάδια επεξεργασίας που έχουν ως αποτέλεσμα την αφαίρεση των επικινδύνων στοιχείων από αυτά και την ανάκτηση των αξιοποιήσιμων υλικών τους.
 • Ανακυκλώνοντας συνεισφέρουμε στο περιβάλλον, την οικονομία, αλλά και τον πολιτισμό, σεβόμενοι το δικαίωμα στην υγεία, την καθαριότητα και την αισθητική του περιβάλλοντος.
 • Ανακυκλώνοντας τις ηλεκτρικές συσκευές μας, μειώνουμε τον όγκο των σκουπιδιών και τις ανάγκες για νέους ΧΥΤΑ.

 

Δείτε τις συσκευές που μπορείτε να ανακυκλώσετε :

Μικρού μεγέθους εξοπλισμός (καμιά εξωτερική διάσταση μεγαλύτερη από 50 cm)

Ηλεκτρικές σκούπες, σκούπες χαλιών, συσκευές ραπτικής, φωτιστικά είδη, φούρνοι μικροκυμάτων, ανεμιστήρες, ηλεκτρικά σίδερα, φρυγανιέρες, ηλεκτρικά μαχαίρια, ηλεκτρικοί βραστήρες, ηλεκτρονικά ρολόγια,

ηλεκτρικές ξυριστικές μηχανές, ηλεκτρονικές ζυγαριές, συσκευές περιποίησης μαλλιών και σώματος, αριθμομηχανές, ραδιόφωνα, κάμερες μαγνητοσκόπησης (βιντεοκάμερες),  μαγνητοσκόπια (συσκευές αναπαραγωγής εικόνας),

 συσκευές ηχογράφησης υψηλής πιστότητας (hi−fi), ηλεκτρικά μουσικά όργανα, εξοπλισμός αναπαραγωγής ήχου και εικόνων, ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά παιχνίδια,  αθλητικός εξοπλισμός, υπολογιστές για ποδηλασία, καταδύσεις, τρέξιμο,

κωπηλασία κλπ., 

ανιχνευτές καπνού, συσκευές θερμορύθμισης, θερμοστάτες, μικρά ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά εργαλεία, μικρές ιατρικές συσκευές, μικρά όργανα παρακολούθησης και ελέγχου, μικρά μηχανήματα αυτόματης διανομής προϊόντων,

μικρές συσκευές με ενσωματωμένα φωτοβολταϊκά πλαίσια 

 

Μικρού μεγέθους εξοπλισμός πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών

(καμιά εξωτερική διάσταση μεγαλύτερη από 50cm)

Κινητά τηλέφωνα, GPS, αριθμομηχανές τσέπης, δρομολογητές (routers), προσωπικοί υπολογιστές, εκτυπωτές, τηλέφωνα.  

 

Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας  / Περιβαλλοντική Εκπαίδευση

Attachments:
Download this file (anakyklosi.pdf)Ανακύκλωση[anakyklosi]237 kB

2o βραβείο στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό «Ελλάδα-Κύπρος-Ομογένεια: Εκπαιδευτικές Γέφυρες»

Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά

«Ελλάδα-Κύπρος-Ομογένεια: Εκπαιδευτικές Γέφυρες»

 

2 vraveio

 

Τη σχολική χρονιά 2021-22 τριάντα οκτώ (38) μαθητές/τριες από το σχολείο μας έλαβαν μέρος στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό «Ελλάδα-Κύπρος-Ομογένεια: Εκπαιδευτικές Γέφυρες» και απέσπασαν το 2ο βραβείο στην κατηγορία Ιστοσελίδα. Με τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό οι μαθητές/τριες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το νησί της Κύπρου, να ανακαλύψουν την ιστορία και τον πολιτισμό της, να προβληματιστούν, να συνεργαστούν  και να δημιουργήσουν. Συγχαρητήρια σε όλες και όλους για τη διάκρισή τους!

Στο σύνδεσμο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε την ιστοσελίδα μας.

Ιστοσελίδα

Καλή περιήγηση!

Μαθητές/τριες που συμμετείχαν:

Από την Α΄ Γυμνασίου:

Δούκουρη Εμμέλεια (Α2), Ντούρος Νικόλαος (Α2), Παπαχριστόπουλος Δημήτριος-Ευθύμιος (Α2), Παπουτσή Βασιλική (Α2), Πέττας Πενταράκης Αθανάσιος (Α2), Σινούρης Ανδρέας (Α2), Στεργιάκης Δημήτριος (Α2), Τριτάρη Αθηνά (Α2), Τσάγκου Κωνσταντίνα (Α2), Φαρμάκη Ελένη (Α2).

Από τη Β΄ Γυμνασίου:

Αθανασόπουλος Νικόλαος (Α2), Γκοτσοπούλου Ελένη (Β2), Δημητροπούλου Ζωή (Β1), Θεοδωρόπουλος Ιωάννης (Β2), Καϊάφα Μυρτώ (Β1), Κρεμμύδας Χαράλαμπος (Β1), Μαμασιούλα Γλαύκη-Νεκταρία (Β3), Μπάκου Σοφία (Β1), Μπαμπαλή Μαρία-Παναγιώτα (Β3), Νικολόπουλος Ίαν-Αθανάσιος (Β1), Ντόμαρη Ελένη (Β1), Παπαδούλας Ιωάννης-Άγγελος (Β2), Παπαευσταθίου Βαλέρια (Β2), Πεφάνη Παναγιώτα-Βερόνικα (Β2), Πλακιά Φωτεινή (Β3), Πολυγένης Αθανάσιος (Β3), Πολυδωροπούλου Ιωάννα (Β2), Ρουμελιώτη Ευαγγελία (Β2), Σολωμού Ασημίνα (Β2),  Σοφού Νιόβη-Σοφία (Β2), Σταθόπουλος Διονύσιος (Β2), Στρεμμένου Ελένη (Β2), Σώρρας Κωνσταντίνος (Β2), Τζάρας Αναστάσιος (Β2), Χαραλαμποπούλου Λουίζ (Β2) και Χριστοδούλου Γεωργία (Β2). 

Από τη Γ΄ Γυμνασίου:

Μπαρούχας Ευάγγελος (Γ1), Μούζουρας Ευθυμίου Ορφέας (Γ1).

Υπεύθυνες Εκπαιδευτικοί 

Κίζιλη Βασιλική, ΠΕ02

Πετρολέκα Αναστασία, ΠΕ05

Attachments:
Download this file (braveio.pdf)braveio[2o braveio]303 kB

τηλεδιασκέψεις

Αξιολόγηση Χρήστη: 1 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά

Η Εστία Επιστημών Πάτρας (ΕΕΠ) αναπτύσσει τις μαθησιακές και επιστημονικές δραστηριότητές της που απευθύνονται στους μαθητές, τους φοιτητές, τους εκπαιδευτικούς και στο ευρύτερο κοινό.

Για τη σχολική χρονιά (2021-2022) οι  μαθησιακές και επιστημονικές δραστηριότητές γίνονται με τηλεδιασκέψεις με το ίδιο ενδιαφέρον που δείξατε τόσα χρόνια για τις δραστηριότητες της ΕΕΠ

Το Σχολείο μας "Πρότυπο Γυμνάσιο Πατρών" όλα τα προυγούμενα σχολικά έτη πραγματοποιειούσε εκπαιδευτικές επισκέψεις, έτσι και φέτος (21-22) πραγματοποιεί τηλεδιασκέψεις με όλες τις τάξεις (Α, Β, Γ) του.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες έχουν την δυνατότητα να εμπλακούν σε αυτές τις μαθησιακές και επιστημονικές δραστηριότητές.

Συμμετοχή στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Τα Βυζαντινά Μνημεία της Αθήνας»

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά

Οι μαθητές της Β’ Γυμνασίου του Σχολείου μας (Πρότυπο Γυμνάσιο Πατρών) κατά το σχολικό έτος 2021-2022 στο πλαίσιο του μαθήματος της Ιστορίας συμμετέχουν στο εγκεκριμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Τα Βυζαντινά Μνημεία της Αθήνας» της Ε.Ν.Ε Αγίου Νικολάου Ηλιούπολης.   

f t g m