- Λεπτομέρειες
-
Τελευταία ενημέρωση : Παρασκευή, 02 Ιουλίου 2021 22:25
-
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2021 10:26
-
Εμφανίσεις: 1263
Διαθεματική προσέγγιση της Ιστορίας στο πλαίσιο των εργαστηρίων δεξιοτήτων της Α΄ Γυμνασίου με θέμα: "Η Εκπαίδευση στην Αρχαία Ελλάδα: μια απόπειρα Δημιουργικής Γραφής". Θεματικός άξονας: "ΕΥ ΖΗΝ"- "Η μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο".
Τα τραγούδια αυτά δημιουργήθηκαν στο μάθημα της Μουσικής με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Καρούμπαλη Ευγενία μέσα στο πλαίσιο των εργαστηρίων δεξιοτήτων με θέμα τα δικαιώματα των παιδιών στην θεματική ενότητα "Ενδιαφέρομαι και ενεργώ". Τα τραγούδια ερμηνεύτηκαν από την εκπαιδευτικό Μουσικής κ. Καρούμπαλη Ευγενία, καθώς η ερμηνεία τους από τους μαθητές/-τριες ήταν αδύνατη λόγω τήρησης του πρωτοκόλλου έναντι του κορωνοϊού που ίσχυε κατά τη σχολ. χρονιά 2020-21.
....για το Α3.....
....για το Α2....
H περιπλάνηση στα εργαστήρια δεξιοτήτων της Α΄ Γυμνασίου αφορά στις θεματικές ενότητες Ευ Ζην, Δημιουργώ και καινοτομώ, Ενδιαφέρομαι και ενεργώ, Φροντίζω το περιβάλλον κατά τη σχολ. χρονιά 2020-21.
- Λεπτομέρειες
-
Τελευταία ενημέρωση : Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2021 18:57
-
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2021 10:26
-
Εμφανίσεις: 1208
Β’ Γυμνασίου
Στο Β’ τετράμηνο της σχολικής χρονιάς 2020-21 και μέσω του μαθήματος «Εργαστήρια Δεξιοτήτων» πραγματοποιήθηκε, στη Β’ Γυμνασίου η δράση ‘’Τα παιδιά σώζουν ζωές’’. Σκοπός του Εργαστηρίου Δεξιοτήτων «Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές» ήταν η προαγωγή της σωματικής και κοινωνικής υγείας, η κατανόηση της σημασίας της πρόληψης, της σωστής αντίδρασης σε επείγουσες καταστάσεις, καθώς και της αλληλεγγύης και της προσφοράς προς τον συνάνθρωπο, με ιδιαίτερη μνεία στην αξία του εθελοντισμού, στους κόλπους του οποίου εξυψώνονται οι αξίες και τα ιδανικά της ανθρώπινης ζωής. Επιπρόσθετος στόχος ήταν επίσης η πρόληψη αντικοινωνικών συμπεριφορών, όπως ο Σχολικός Εκφοβισμός, καθώς είχαμε την καλλιέργεια αυτοσεβασμού και σεβασμού προς τους άλλους, κατανόηση της ευθύνης των πράξεων μας και της επίδρασης της συμπεριφοράς μας στον έξω κόσμο, καλλιεργώντας έτσι τις δεξιότητες ζωής.
Οι εργασίες έγιναν με την μέθοδο project και αποτυπώθηκαν σε τρία padlet (ένα για κάθε τμήμα), τα οποία δημιούργησαν και επιμελήθηκαν τα παιδιά αναπτύσσοντας τις ψηφιακές τους δεξιότητες:
Β1: padlet
Β2: padlet
Β3: padlet